Gyengénlátóknak

20 éves a Lehel Csarnok

Események

Cikkek

Fotóalbum

Videók

CIKKEK

20 éves a Lehel Csarnok

Habár az ifjabb Rajk László tervezte épület – az egykori kofahajó, ahogy a köznyelv gyorsan elnevezte – még éppen csak nagykorúvá lett, a piac mégis bő 100 évnyi múltat tudhat a háta mögött.

TOVÁBB »
ESEMÉNYEK

Bárhangulat a Lehel Csarnokban

Április 9-től május 28-ig szombatonként a Lehel Csarnok vásárlói ízelítőt kaphatnak abból, milyen hangulat uralkodott egy századfordulós kávéházban. A Csarnok Galériaszintjén Nyári Gyula, Cziffra György-díjas zongoraművész, illetve az általa életre hívott Magyar Bárzongoristák Egyesületének tagjai szolgáltatják a vásárláshoz a háttérzenét.

 

A Cziffra György-díjas Nyári Gyula a Magyar Bárzongoristák Egyesületének Alapító tagja, egyben elnöke is, emellett a Magyar Állami Operaház zongoraművésze. A 2021 februárjában alapított egyesület célja, hogy egyrészt tömörítse a szakmában dolgozókat, másrészt népszerűsítse a napjainkban már csaknem feledésbe merült műfajt. Deklarált küldetésük, hogy a műfaj értékeit megőrizzék és azt a lehetőségekhez mérten minél szélesebb közönséggel megismertethessék.

 

Az idén 20. életévét betöltő Lehel Csarnok Galériaszintjén április 9-től kezdődően minden szombaton 9.30-as kezdettel az Egyesület tagjai mutatják be tudásukat, s szereznek kellemes perceket a vásárlóknak. Az előadások a 20 éves a Lehel Csarnok rendezvénysorozat részeként kerülnek megrendezésre.

FOTÓALBUM
VIDEÓK
Kerületi magazin 2022 02 21