Gyengénlátóknak

Lehelreceptek I.

Téli minestrone leves

 

Habár a minestrone elsősorban a tavaszt és a nyarat idézi, téli „kiadása” segít a vitaminok pótlásában, s nem utolsósorban nyári hangulatot varázsol a környezetünkbe.

 

Hozzávalók:

 

Az üvegesre pirított hagymát zúzott fokhagymával elkeverjük, majd beleszórjuk a karikára vágott póréhagymát, a répát. A krumplit és a fehérrépát a zellerszálakkal együtt hozzáadjuk és kissé megpirítjuk őket, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel.

Fűszerezzük, és addig főzzük, míg a zöldségek felpuhulnak. A kelkáposztát csíkokra vágjuk és hozzáadjuk, majd további 10 percig főzzük. Az aprószemű tésztát beleszórjuk a levesbe, majd amikor megfőtt, hozzáöntjük a babot, kicsit megrottyantjuk és forrón tálaljuk.

Ínyencek nemcsak a tálaláskor hinthetik meg parmezánnal, hanem ízlés szerint kb. 2 percig főzhetik is a sajtot a levessel együtt.

További cikkek