Gyengénlátóknak

Húsvéti utalványosztás

Kedves Vásárlóink!

 

A 13. Kerületi Önkormányzat idén húsvétkor is vásárlási utalványokat oszt az arra jogosult kerületi lakosoknak.

 

Az utalványosztás elektronikus úton 2024. február 26-án kezdődik. Az okoseszközzel rendelkező lakosok a Budapest13 Smart City mobil applikáción keresztül már ekkortól beválthatják utalványaikat a Lehel Csarnokban az arra kijelölt kereskedőknél.

A papíralapú utalványok osztási ideje 2024. március 18.– 25. a Lehel Csarnokban a földszinten. Az utalványosztás helyét strandzászlók jelzik.

 

A jogosultság feltételek nem változtak. Visszajelzéseik alapján  az igénylés menete és az utalvány összege módosult. Az utalvány értéke 8000,-Ft., amelyet 1000,-forintos címletekben állítunk elő.

Ha Ön öregségi nyugdíjas, akkor jogosultsági feltétel

partnerkártyával rendelkező XIII. kerületi bejelentett lakcímen életvitelszerűen élő öregségi nyugdíjas. A Budapest13 Smart City mobil applikáción keresztül   igényelheti a húsvéti utalványt.

Az utalvány érteke, partnerkártya tulajdonosként, 8000,-Ft.

Minden öregségi nyugdíjjal rendelkező  partnerkártya tulajdonosnak igényelni kell. Az elektronikus utalványok igénylésének ideje: 2024. február 26. – 2024. március 25.

Ha a mobilapplikáción keresztül nem tudja igényelni, akkor az igénylésben a Lehel Csarnok, Bulcsú utca felöli helyszínen, önkormányzati zászlóval megjelölt helyiségekben 2024. március 18. és 2024. március 25. napja között, 7:00 órától a piac zárásáig.

 

Ha Ön aktívkorú és partner kártyával rendelkezik, akkor a jogosultsági feltétel

Az igénylő XIII. kerületi lakcímén élő háztartás tagjainak az előző havi egy főre jutó jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap hatszorosát, 171 000,-Ft-ot. A Budapest13 Smart City mobil applikáción keresztül   igényelheti a húsvéti utalványt.

Az utalvány érteke, háztartásonként az alábbiak szerint alakul:

ha az igénylő lakcímén egyedül él és más bejelentett személy nincs: 8000,-Ft.

ha az igénylő aktív korú és kiskorú  gyermek (ek) -kel él egy háztartásban: 16 000,-Ft.

Felhívom figyelmüket, hogy az aktív korúak esetében egy lakcímről egy partnerkártya tulajdonos adhatja be a pályázati adatlapot.

Az elektronikus utalványok igénylése a mellékelt adatlap kitöltésével és jövedelem igazolások csatolásával történik, Az elektronikus utalványok igénylésének ideje: 2024. február  26. – 2024. március 25.

Ha a mobilapplikáción keresztül nem tudja igényelni, akkor az igénylésben a Lehel Csarnok, Bulcsú utca felöli helyszínen, önkormányzati zászlóval megjelölt helyiségekben 2024. március 18. és 2024. március 25. napja között, 7:00 órától a piac zárásáig. Kérjük, hogy Ön és háztartásában élők előző havi jövedelem igazolását hozza magával, ennek alapján tudjuk jogosultságát elbírálni.

 

Az utalvány levásárlásának ideje: 2024. február 26.- 2024 április 7. a Lehel Csarnok kijelölt üzleteiben.

További cikkek