Gyengénlátóknak

Orgonák éjszakája 2020.

Tisztelt Résztvevő!

 

Fotó: Michael Gaida (Pixabay)

A Filharmónia Magyarország idén már második alakalommal hívta életre az Orgonák éjszakája eseményt. Hagyományteremtő szándékunk a hangszerek királynőjét hivatott megismertetni a közönséggel. Az eseményt nagy érdeklődés övezte és számtalan pozitív visszajelzést kaptunk, mind a csatlakozott közösségektől, mind a művészektől és a közönségtől is.  Megteltek a templomok, a terek, a különleges helyszínek a hangszerek királynőjének csodálatos hangjával.

Az esemény több szempontból is egyedülállónak számít, az orgona köré épített fesztivál jellegű esemény is kuriózum. A Filharmónia Magyarország által szervezett nagykoncertek és flashmob jellegű megmozdulások mellett lehetőséget biztosítottunk arra, hogy bárki regisztráljon és saját szervezésű programmal csatlakozzon az országos Orgonák éjszakájához. Ennek köszönhetően a rendkívül színes programok mögötti szervezői összefogás is kivételes.

A média kiemelt figyelmet szentelt az estének, teltházas koncerteken kíváncsi érdeklődők vették körül a hangszert. A „Közös Hang” – a programsorozathoz kapcsolódó orgonamű -segítségével a helyszínek közötti kapcsolatot, összetartozást erősítettük. A fiatalságnak kiírt pályázatra érkezett vizuális és irodalmi művészeti alkotások a kreativitásukról adnak bizonyságot.

 

Szeretném Önnek is megköszönni, hogy együtt tehettünk azért, hogy felhívjuk a közönség és a média figyelmét erre a csodás hangszerre, annak sokszínűségére, építési sajátosságaira, történeti érdekességeire, a liturgiában betöltött szerepére, koncerttermi lehetőségeire is a program kapcsán. Az ebben való támogatása megtisztelő, és reméljük, hogy jövőre hasonlóan sok csatlakozó közösséggel, programmal tudjuk ismét közel vinni az orgonazenét az emberekhez.

 

Összefoglaló a 2020. évi Orgonák éjszakájáról

 

Üdvözlettel,

Szamosi Szabolcs – a Filharmónia ügyvezető igazgatója

További cikkek