Kedves Vásárlóink!
A pandémiás helyzetre való tekintettel a szakemberek különösen hangsúlyozzák a vitaminok, gyümölcsök, zöldségek fogyasztását. Mindezek szervezetre gyakorolt jótékony hatása segíti megfelelően karban tartani az immunrendszerünket, szervezetünket.
A rendszeres vitaminbevitelnek számos forrása lehet: zöldségek, gyümölcsök, magvak, illetve tökéletes megoldás az előre kiszerelt formában kapható különböző táplálék kiegészítők, vitamin-mixek fogyasztása is.
Mindemellett a mi titkos kedvencünk az őszi-téli időszakban ugyan nem megszokott, de ilyenkor is finom gyümölcsleves. Elsősorban nyáron, jellemzően hidegen fogyasztjuk, de nem kell száműznünk szezonon kívül sem e remek étket, hiszen a hozzávalók egész évben beszerezhetőek – akár itt, a Lehel csarnokban is.
Az alapanyagok megválasztása egyéni döntés kérdése, hiszen ki az édesebb, ki a savanykásabb változatot szereti, s akad olyan is, aki még megbolondítja valamilyen nem szokványos összetevővel (juharszirup, vörösbor stb.).
A Lehel Csarnok ajánlata:
Vörösboros vegyes gyümölcsleves
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:
A szegfűszeget és a fahéjat felfőzzük 2dl vízben. Megvárjuk, míg a folyadék fele elfő, s az egészet leszűrjük. 6 dl forrásban lévő vízben elkeverjük a cukrot és egy csipetnyi sót, majd elkeverjük a fűszeres lével. Ismét felforraljuk, majd hozzáadjuk a kimagozott, szeletelt alma- és körtedarabokat és a bort. A citromot megmossuk és a héjából egy keveset belereszelünk a levesbe.
A levet újból felforraljuk és hozzáadjuk a tejszínt (aki keményítőt is használ, az előzőleg keverje el a tejszínnel!).
Az így besűrített levest botmixerrel vagy turmixgépben „összedaráljuk” és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük. Édesszájúak tejszínhabbal tálalhatják.
Fenti receptet természetesen bor nélkül is elkészíthetjük!
Jó étvágyat!