Gyengénlátóknak

Vitaminbomba

Kedves Vásárlóink!

A pandémiás helyzetre való tekintettel a szakemberek különösen hangsúlyozzák a vitaminok, gyümölcsök, zöldségek fogyasztását. Mindezek szervezetre gyakorolt jótékony hatása segíti megfelelően karban tartani az immunrendszerünket, szervezetünket.

A rendszeres vitaminbevitelnek számos forrása lehet: zöldségek, gyümölcsök, magvak, illetve tökéletes megoldás az előre kiszerelt formában kapható különböző táplálék kiegészítők, vitamin-mixek fogyasztása is.

Mindemellett a mi titkos kedvencünk az őszi-téli időszakban ugyan nem megszokott, de ilyenkor is finom gyümölcsleves. Elsősorban nyáron, jellemzően hidegen fogyasztjuk, de nem kell száműznünk szezonon kívül sem e remek étket, hiszen a hozzávalók egész évben beszerezhetőek – akár itt, a Lehel csarnokban is.

Az alapanyagok megválasztása egyéni döntés kérdése, hiszen ki az édesebb, ki a savanykásabb változatot szereti, s akad olyan is, aki még megbolondítja valamilyen nem szokványos összetevővel (juharszirup, vörösbor stb.).

 

 

A Lehel Csarnok ajánlata:

 

Vörösboros vegyes gyümölcsleves

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

Elkészítés:

A szegfűszeget és a fahéjat felfőzzük 2dl vízben. Megvárjuk, míg a folyadék fele elfő, s az egészet leszűrjük. 6 dl forrásban lévő vízben elkeverjük a cukrot és egy csipetnyi sót, majd elkeverjük a fűszeres lével. Ismét felforraljuk, majd hozzáadjuk a kimagozott, szeletelt alma- és körtedarabokat és a bort. A citromot megmossuk és a héjából egy keveset belereszelünk a levesbe.

A levet újból felforraljuk és hozzáadjuk a tejszínt (aki keményítőt is használ, az előzőleg keverje el a tejszínnel!).

Az így besűrített levest botmixerrel vagy turmixgépben „összedaráljuk” és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük. Édesszájúak tejszínhabbal tálalhatják.

 

Fenti receptet természetesen bor nélkül is elkészíthetjük!

 

Jó étvágyat!

 

További cikkek