Az ünnepek alatt felszedett kilók eltüntetésére a legjobb mód a rendszeres mozgás, de emellett éppoly fontos a tudatos táplákozás is.
A nehéz, a szervezetünket esetenként túlságosan leterhelő étkek helyett igyekezzünk könnyedebb fogásokat az asztalra tenni. Habár a hagyomány jellemzően kerüli a halas ételeket, mégis érdemes rászánni az időt és egy egyszerű halsalátával feldobni étrendünket. Ehhez nyújtun k most segítséget.
SAJTOS TŐKEHAL GOMBÁVAL
Hozzávalók (4 adag)
(1 adag kalíóriaértéke: kb. 410 kcal)
A halfiléket dörzsöljük át a zúzott fokhagymával, kenjük be az olivaolajjal, majd ízlés szerint fűszerezzük.
A felszeletelt gombával együtt egy hőálló edénybe tesszük, a tetejére rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben (175 Celsius fokon) 20 perc alatt elkészül.
Tálaláskor mellé tesszük a a zöldségeket, ízlésesen elrendezve a tányéron.
Gourmand-ok megszórhatják a tetejét egy csipetnyi tárkonnyal.
Jó étvágyat!